Poziția ideală de dormit pentru un somn sănătos…Există ??

Atunci când ne trezim cu dureri de spate sau de gât, dăm vina pe salteaua patului în care dormim. Urmatorul pas este vizita obligatorie la o mulțime de show-room-uri de saltele, probăm saltea după saltea: saltele cu arcuri, saltele Pocket, saltele memory…terminăm cu dureri de cap…de picioare. În sfârșit reușim să cumpărăm salteaua mult dorită și surpriză: durerile de spate continuă…. și vin însoțite de reflux gastric, arsuri de stomac….ce se intampla??!!

Continuă să citești Poziția ideală de dormit pentru un somn sănătos…Există ??

Saltele de pat cu fermitate fermă.

Saltelele cu fermitatea fermă pot fi ideale pentru a obține o odihnă de calitate, deoarece fiecare dintre noi avem o formă de a ne odihni și preferințe privind patul, salteaua sau perna pe care le folosim când dormim. O opțiune, pe care în ultimul timp foarte multe persoane o iau în considerare atunci când aleg o saltea de pat pentru dormitor, este salteaua cu fermitate fermă . Beneficiile oferite de aceste saltele de pat cu fermitate ridicată sunt mai multe, iar fizioterapeuții, medicii și alți profesioniști din domeniul sănătății le recomandă.

Continuă să citești Saltele de pat cu fermitate fermă.

Există saltele pentru durerile de spate?

Toți am suferit în vreun moment al vieții noastre de dureri de spate. Se estimează că mai bine de jumătate din populația Romaniei la un moment dat, fie din cauza unei poziții proaste, fie datorită faptului că petrece mai multe ore în aceeași poziție, fie din cauza vreunei contuzii, a fost afectată de aceste dureri. Este clar că punerea în mâinile unui profesionist care ne dă un bun masaj este, uneori, cel mai bun remediu, dar, din păcate, nu funcționează întotdeauna. În acest articol incărcam să explicăm relația între greutatea corporală, alimentație, durerile de spate și odihna pe saltele nepotrivite. Vrem să vă oferim câteva ponturi pentru a alege saltele care să vă amelioreze durerile de spate pe care le suferiți.

Masaj in saltea memory CALMA

Pe cine afectează durerea de spate?

Suntem cu toții susceptibili de a suferi dureri de spate, fapt pentru care este printre cele mai comune motive pentru care oamenii merg la medic și una dintre cauzele principale ale dizabilității la nivel mondial. Majoritatea oamenilor au dureri de spate cel putin o dată pe parcursul vieții. Stilul de viață, postura greșită, gesturi pe care le facem zilnic, cum ar fi ridicarea de multă greutate atunci când mergem la cumparaturi, este cauza pentru care la un momement putem suferi de dureri de spate. Continuă să citești Există saltele pentru durerile de spate?

Elemente decorative pentru dormitorul tău

coolDormitorul este spaţiul din locuinţa noastră în care trebuie să ne simţim cel mai confortabil.  Există însă şi câteva elemente de decor care ne pot ajuta să obţinem senzaţia de confort. În acest articol îţi vom sugera câteva dintre aceste elemente pentru a putea să-ţi decorezi şi să-ţi completezi dormitorul. Continuă să citești Elemente decorative pentru dormitorul tău

Mitul despre spuma cu memorie și căldură

Deși mulți oameni beneficiază de un somn excelent pe saltelele din spumă cu memorie, este posibil să fi auzit despre problemele acestora și căldură. Ideea unui pat cald poate părea neatrăgătoare, dar oare este într-adevăr această stigmatizare fondată pe fapte reale?salteamemory

Temperatura este un factor care influențează cât de bine doarme o persoană. Temperaturile cuprinse între 15-20 grade Celsius s-au dovedit a fi ideale în obținerea celui mai bun somn pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru este realizat deoarece, la aceste temperaturi, organismul este capabil să se relaxeze și nu trebuie să lucreze la fel de mult pentru funcțiile sale proprii. Cei mai mulți oameni tremură la temperaturi mai mici ca acestea, și pot transpira atunci când este mai cald. Oamenii de știință, în general, sunt de acord cu ideea că o temperatură ambientală ușor răcoroasă are ca rezultat un somn mai bun, și pentru mulți, menținerea răcorii este importantă pentru confortul lor. În acest articol, vom analiza împreună saltelele din spumă cu memorie și căldura, pentru a vedea dacă există veridicitate în aceste presupuneri. Continuă să citești Mitul despre spuma cu memorie și căldură

La ce interval de timp este indicat să întorci salteaua?

Sigur, mulţi dintre voi, vă amintiţi sfaturile primite de la mamele voastre. Printre acestea numărându-se şi cel de a întoarce salteaua din când în când pentru a-i menţine proprietăţile odată cu trecerea timpului.

Dar, întrebarea este următoarea. La ce perioada de timp este cel mai bine să întorci salteaua? Şi, mai ales, cum trebuie făcut acest lucru într-un mod corect? Dacă mama ta are idei fixe, asemenea mamei mele, ar trebui să faci această activitate în fiecare săptămână, sau maximum la 2 săptămâni, dar acest efort nu este necesar, deoarece întoarcerea saltelei nu trebuie făcută atât de des, şi în funcţie de materialele folosite pentru saltea, acestea necesită diferite periode de timp pentru a le întoarce.colchon-viscolatex

În general, este recomandat să întorci salteaua de 4 ori pe an, de asemenea rotirea saltelei se face din partea de jos spre partea de sus. Astfel, vom evita ca salteaua nostră să-şi piardă proprietăţile, menţinându-se ca în prima zi.

Trebuie să ţinem cont, că fiecare tip de saltea, are nevoie de îngrijiri speciale, de aceea, este bine să ştim ce tip de saltea avem, astfel vom ştii ce sfaturi trebuie să urmăm. Continuă să citești La ce interval de timp este indicat să întorci salteaua?

Somnul insuficient duce la obezitate…

Cum s-a ajuns la această concluzie? Datorită studiilor făcute asupra obezității. Acestea au permis stabilirea anumitor prototipuri datorită rezultatelor.

night eating Tinerii supraponderali au un apetit crescut, au obiceiuri proaste, sunt sedentari, deci sunt foarte predispuși riscului îmbolnăvirilor frecvente.

În cazul bărbaților, supraponderabilitatea este relaționată cu excesele alimentare, alcoolul și stilul de viață sedentar. De asemenea, unele persoane spun că este o consecintă a renunțării la fumat.

În cazul femeilor, din contră, obezitatea este relaționată cu starea emoțională: anxietatea, stresul, dar și plictiseala. Continuă să citești Somnul insuficient duce la obezitate…

Recomandări pentru a preveni durerile de spate atunci când dormi

Există câteva poziţii corecte pentru atunci când dormi. Poziţiile ideale sunt acelea care permit sprijinirea tuturor zonelor coloanei vertebrale pe saltea, poziţii asemănătoare cu cea adoptată atunci când stai în picioare. Poziţia recomandată depinde de obiceiurile fiecăruia şi dacă există sau nu dureri în diferite zone ale coloanei vertebrale, care în acest caz, ar trebui protejate în mod special.

Dormit pe spate pe saltea.
Atunci când dormi pe spate, păstrează genunchii flexaţi deoarece bazinul va coborî astfel încât coloana vertebrală va fi susţinută de saltea. Dacă obişnuieşti să dormi în această poziţie, aşează o pernă sub genunchi, pentru a le menţine poziţia. Dacă picioarele vor fi întinse vei avea tendinţa de a arcui coloana împiedicând menţinerea acesteia pe saltea, ceea ce va facilita deformarea.

Continuă să citești Recomandări pentru a preveni durerile de spate atunci când dormi

Cum să te deconectezi în timpul concediului

Poate părea că vacanţa este un lux, dar adevărul este că ea reprezintă o necesitate pentru a vă fizică şi psihică în stare bună.
Există diferite şi variate studii care demonstrează că deconectarea de rutina zilnică ne face mai creativi, productivi, amabili, agili, etc. decât înaintea concediului. Să pleci în vacanţă nu implică doar deconectarea de la locul de muncă. Aproape jumătate dintre români nu reuşesc să se deconecteze de la treburile şi sarcinile de serviciu în timpul vacanţei. Această cifră s-a dublat de acum 4 ani , pe de o parte din cauza situaţiei locurilor de muncă, din frica de a nu vă pierde serviciul sunteţi mai disponibili, şi pe de altă parte, noile tehnologii şi smartphone-urile care vă fac să fiţi mai uşor de localizat. 42% dintre români răspund apelurilor telefonice şi email-urilor ce au legătură cu locul de muncă în timpul concediului de odihnă.1369106

Continuă să citești Cum să te deconectezi în timpul concediului

Curiozităţi în ceea ce priveşte odihna

Cu toţii ştim că este indispensabil să dormim bine pentru a putea face faţă zilei următoare, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, ne putem confrunta cu lipsa de energie. De altfel, mulţi dintrei noi, uneori, întâmpinăm dificultăţi în momentul în care dorim să ne odihnim, fie din cauza stresului, temperaturii, poziţiei pe care o adoptăm, etc. Ştii că acest lucru se întâmplă de multe ori oamenilor? Că mulţi dintre noi suferim de insomnii şi că trebuie să încercăm să facem tot posibilul pentru a îmbunătăţi felul în care ne odihnim?sleep

Continuă să citești Curiozităţi în ceea ce priveşte odihna