Igiena somnului: reguli pentru a dormi mai bine.

Oricine are o noapte proastă, dar dacă nu dormi bine în mod regulat, atunci da: ar trebui să vezi ce se întâmplă.

In timp ce dormi, corpul tău se odihnește și creierul reechilibrează toate sistemele: metabolic, hormonal, biochimic… Este un set-up din toate punctele de vedere.

Prin urmare, lipsa recurentă de somn are un impact grav asupra sănătății.

Continuă să citești Igiena somnului: reguli pentru a dormi mai bine.

Beneficiile odihnei pentru sanatate

În timpul somnului, în corpul nostru au loc numeroase procese regenerative și hormonale, care au ca scop restabilirea echilibrului funcțiilor mentale și fizice esențiale.

De aceea, lipsa somnului nu numai că provoacă oboseală și reduce performanța zilnică, dar favorizează și predispoziția de a suferi anumite patologii.

Când calitatea somnului este slabă, crește riscul de obezitate, boli de inimă și infecții. În plus, odihna necorespunzătoare duce la oboseală și somnolență în timpul zilei, ceea ce crește riscul de accidente.

Continuă să citești Beneficiile odihnei pentru sanatate

Cum alegi cel mai bun dormitor pentru copii?

Decorarea unui dormitor este esențială pentru a se odihni bine atât adulții, cât și la copii. Atunci când decidem să amenajăm un dormitor pentru copii trebuie să ținem cont de câteva lucruri deoarece acesta va fi principalul spațiu în care copilul nostru va petrece multe ore.

Din acest motiv, este foarte important să știm cum sa alegem corect toate elementele care le vor alcatui camera de la culoarea peretilor pana la salteaua pe care o pui pe pat. Este esențial să urmați câteva recomandări pentru a obține cel mai bun dormitor pentru copii.

Culoarea cu care pictam peretii si decoram dormitorul este unul dintre aspectele cheie. Cu ani în urmă, era foarte obișnuit să pictezi camera în albastru pentru băieți și roz pentru fete, dar este timpul să lași asta în urmă!

Există o mulțime de culori care se pot potrivi perfect în camera copiilor noștri.

Continuă să citești Cum alegi cel mai bun dormitor pentru copii?

Inapoi la rutina, inapoi la somn

Vara programul nostru de somn se schimbă și adoptăm o rutina de odihnă care nu seamănă deloc cu cea pe care o menținem în restul anului. Când ne întoarcem din vacanță, de multe ori ne este greu să ne recuperăm obiceiurile bune de somn și poate apărea faimoasa insomnie.

Astăzi pe blog vă oferim câteva sfaturi și trucuri pentru a reveni la o rutina bună de somn, astfel încât revenirea din vacanță să fie mult mai ușoară.

Continuă să citești Inapoi la rutina, inapoi la somn

Care este modul corect de a face patul?

Dacă sunteți unul dintre cei care se trezesc la timp și nu își iau puținele două minute necesare pentru a vă face patul în fiecare zi, trebuie să știți că poate influența negativ calitatea somnului, starea de spirit și chiar în productivitate. Prin urmare, a face zilnic patul nu este doar un simplu obicei, ci mult mai mult.

Desi realizarea patului poate parea o sarcina usoara, pentru a-l face perfect este necesar sa urmati o serie de instructiuni si trucuri. În această postare vă dezvăluim cum să o faceți astfel încât să vă ofere un somn odihnitor și, apropo, să arate ca în revistele de decor.

Continuă să citești Care este modul corect de a face patul?

Tipuri de perne in functie de stilul de dormit.

In sectorul odihnei exista multe tipuri de perne, fiecare dintre ele conceputa astfel incat sa ai o odihna adecvata si care sunt clasificate in mai multe feluri in functie de compozitie, forma sau utilizare.

Uneori, acea varietate de perne care există pe piață sunt cele care uneori ne conduc la alegerea celei mai bune perne pentru odihna noastră pentru a se potrivi nevoilor noastre.

Dormitul cu o perna care nu vă oferă beneficiile potrivite poate provoca dureri de gât, spate sau lombare.

Continuă să citești Tipuri de perne in functie de stilul de dormit.

O dieta echilibrata te ajuta sa te odihnesti mai bine

O dietă echilibrata, exerciții fizice frecvente și odihnă adecvată sunt cei trei piloni fundamentali pentru a te bucura de o sănătate bună. De obicei ducem o viață încărcată cu mult stres și din acest motiv, dobândirea unor obiceiuri sănătoase devine absolut necesară.

Somnul este esențial pentru aceasta, dar doar 70% din populație reușește să se odihnească bine. Acestea nu sunt date pozitive deoarece, potrivit cercetătorilor suedezi, petrecerea unei nopți fără somn dăunează negativ țesutului creierului.

De asemenea, este important sa ai un somn de calitate, sa dormi orele necesare, fara intreruperi sau alterari intr-o stare deplin relaxata, pentru a te trezi odihnit si cu senzatia de a adormi corect.

Continuă să citești O dieta echilibrata te ajuta sa te odihnesti mai bine

Tipuri de perne pentru un somn bun

Fiecare persoană are nevoi și obiceiuri diferite de somn și din acest motiv, atenția personalizată este esențială atunci când alegeți cele mai bune produse de somn.

Desi se pare ca salteaua si somiera sunt singurii doi protagonisti, adevarul este ca exista un element pe care nu trebuie sa il uitam: perna. Pentru a obține o odihnă bună, este necesar ca gâtul, capul și coloana vertebrală să fie bine aliniate.

Continuă să citești Tipuri de perne pentru un somn bun

Sfaturi pentru a adormi repede

Somnul este o necesitate biologică, deoarece corpul nostru lucrează pentru a menține atât funcțiile creierului, cât și cele fizice în stare bună.

Prin urmare, somnul joacă un rol foarte important în sănătatea și bunăstarea de-a lungul vieții noastre.

Dacă întâmpinați probleme în a adormi, puteți găsi o soluție definitivă folosind anumite tehnici.

Continuă să citești Sfaturi pentru a adormi repede

Care este modul corect de a face patul?

Pentru a obține un pat perfect, este important să dobândești obiceiul de a-ți aerisi camera zilnic. In plus, iti recomand sa scoti cearceaful de sus si pilota spre piciorul patului si separat. Astfel, obiectivul este ca atât lenjeria de pat, cât și salteaua să fie bine aerisite.

Cu 10 sau 15 minute în care aerisiți camera, va fi suficient. Cu acest gest simplu, vei preveni și proliferarea acarienilor și vei elimina aerul viciat care a fost concentrat în cameră pe tot parcursul nopții.

Continuă să citești Care este modul corect de a face patul?