De ce dormim mai putin în perioada sarbatorilor? 

Care sunt factorii ce ne influenteaza somnul in perioada sarbatorilor Pascale? Sfaturi pentru a supraviețui maratonului de sărbători.

Ultimele săptămâni din aprilie și începutul lunii mai, sunt departe de a fi un moment de odihnă, se transformă adesea în perioade epuizante, cu tone de stres și puțină odihnă. Acesta este un fenomen foarte comun în țările occidentale.

Continuă să citești De ce dormim mai putin în perioada sarbatorilor? 

Umplutura de plapuma naturala sau sintetica?

Nucleul poate fi dintr-o varietate de materiale diferite. Indiferent din ce material este făcută căptușeala, până la urmă va fi un material sintetic sau natural, deci ce tip  este mai bun?

Pur și simplu, ambele tipuri au argumentele pro și contra.

Continuă să citești Umplutura de plapuma naturala sau sintetica?

Ce saltea sa alegi pentru a imbunatati odihna

Adesea ne este greu să adormim din cauza senzației termice pe care o avem în pat și asta din cauza tipului de materiale cu care au fost realizate. Dacă transpiri noaptea și ai o senzație constantă de căldură de fiecare dată când te culci, ar trebui sa arunci un ochi la aceasta postare.

Va vom spune care sunt cele mai bune saltele pentru a va regla temperatura si a imbunatati odihna.

Continuă să citești Ce saltea sa alegi pentru a imbunatati odihna

Ce asternuturi folosim pentru pat cand vine vremea buna?

Căldura a sosit și de fiecare dată există îmbrăcăminte mai mult decât suficientă, atât în ​​garderoba noastră, cât și în dormitorul nostru. Dacă până acum am dormit pe asternuturi de pluș, o cuvertură groasă, odată cu sosirea primăverii trebuie să le schimbam.

Continuă să citești Ce asternuturi folosim pentru pat cand vine vremea buna?

Cum imi aleg corect perna?

Este important sa alegi perna care se potriveste cel mai bine greutatii tale si modului tau de a dormi. O pernăbună e esențială. Dacă dormi pe una nepotrivită ție  întregul aliniament al corpului are de suferit.

Dormitul pe perna potrivită te poate ajuta

Continuă să citești Cum imi aleg corect perna?

Cum alegi dimensiunea si duritatea pentru salteaua de pat?

Atunci cand vrei sa schimbi salteaua veche cu una noua pentru a fi sigur că alegi dimensiunea corespunzătoare măsoară partea interioară a patului pe care vei pune salteaua. Ca și lungime, saltelele au două dimensiuni standard, 190cm și 200cm. Nu este o problemă și dacă patul are altă lungime deoarece majoritatea magazinelor oferă și saltele cu dimensiuni la comandă.

Continuă să citești Cum alegi dimensiunea si duritatea pentru salteaua de pat?

Insomnie in perioada de criza

După cum știți, lumea nu se află în cele mai bune momente economice. Atât oamenii  obișnuiți, cât și oamenii de afaceri  trec printr-o criză. Frica de a pierde ceea ce avem se poate transforma în frustrare. O frustrare care ajunge adesea în dormitoarele noastre transformată în insomnie.  Cu toate acestea acordați o atenție specială  odihnei, cred că ati putea folosi unele sfaturi pentru a combate insomnia.

Continuă să citești Insomnie in perioada de criza

Dormi cu accesorii?-aceste elemente ne pot ingreuna somnul

In multe ocazii, cu siguranță am venit cu toții obosiți acasă și ne-am dus direct la culcare. Fără să trecem prin baie pentru a ne demachia, fără să ne scoatem ceasul, cerceii, inelele sau brățările și chiar fără să ne schimbăm hainele. Este normal, când am întârziat și suntem epuizați, s-ar putea să ne dorim doar să ne punem pe salteaua noastra confortabila si sa adormim; dar … Știați că dormind cu accesorii precum ceasuri sau brățări puteti avea un somn dificil ?

Continuă să citești Dormi cu accesorii?-aceste elemente ne pot ingreuna somnul

Dormim cu perna sau fara? – Alegerea corecta a pernei

Perna este suportul esențial pentru a menține capul și gâtul într-o poziție naturală în timp ce dormim. Dacă dormim fără pernă, gâtul nostru se apleacă  în lateral, în funcție de poziția în care dormim, iar vertebrele cervicale devin excesiv de tensionate. 

Aceasta face ca gâtul nostru să fie supra-extins, întins inutil iar acest lucru ne poate afecta negativ. Cum sa ne alegem corect tipul de perna  adaptat modului in care dormim? Petreceti-va timp cautand o perna de calitate.

Continuă să citești Dormim cu perna sau fara? – Alegerea corecta a pernei

5 idei pentru un somn mai bun

Este normal să avem o noapte proastă , dar atunci când acest lucru devine o rutina este necesar să o remediem dacă nu dorim ca sănătatea noastră să ne afecteze. Iată câteva idei de care trebuie să ții cont, astfel încât să te odihnești  în fiecare seară .

Continuă să citești 5 idei pentru un somn mai bun